Pages

Monday, November 28, 2011

24072006

 
tarikh ap tu?? hah? tarikh kahwin ke? ke tarikh sunat? or tarikh lahir! haha! mmg tarikih ni mmg ak akan igt untuk selama - lamenyer selain dari tarikh2 yang lain.. hehe!
tarikh ni merupakan tarikh ak mendaftar sebagai seorang bakal guru untuk bergelar guru novis di Institut pendidikan guru kampus ipoh..
aku mmg bercita - cite untuk menjadi seorang guru, tapi sebelum ak mendaftar untuk masuk ke IPG ni, ak dah ad kat kolej matrikulasi negeri sembilan (KMNS) moto KMNS adalah Kita Menjana Nilai & Skor.. hehe.. igt la sikit2.. pada tanggal 15 May 2006, ak mendaftar diri sebagai seorang pelajar di KMNS dapat sains fizikal, tp sebulan kemudian ak dpt tukar sains hayat.. tp sebulan kemudian ak blah g masuk IPG.. 20 Julai 2006 ak telah mendaftar keluar dari KMNS pada pukul 4 30 petang dgn membawa wang bernilai RM 1000.00.. elaun mase tu panas2 suam2 dlm bank..
ak masuk ke IPG adalah pilihan sendiri buka paksa mahupun paksa rela..
pada 21 Julai 2006 ak pergi ke CIMB bank utk membuka akaun.. sebab pembayaran elaun IPG mase tu guna bank CIMB.. Pukul 1030 pagi ak sampai ke bank.. dgn excited ak nk g bukak akaun, tapi akauntan tu tanye, adik ade bwk parent x? sbb umur adik x cukup 18.. oke, x de kene mengene..
pada 26 Julai 2006 ak bertolak seawal 500 pagi dari umah untuk mendaftar masuk ke IPG.. perjalanan memakan mase 4 jam.. tambah tolak mase yang ak peruntukkan untuk membuang small water.. di mane ad R&R di mane ad perhentian, ak akan berhenti utk buang tiny water..
Sampai ipoh carik tempat makan kat tambun untuk bersarapan pagi.. kedai tu dkt2 dgn seven eleven tambun..

bersambung...

p/s------> rupe - rupenyer dah 5 tahun lebih ia berlalu..

Saturday, November 26, 2011

nTah kenaPe?


Selepas menjadi juara ITTC league..
(Sori kawan2 x dapt join. Ade hal ckit)

ak x tau la, kenape sejak kebelakangan ni jiwe slalu kacau.. boring pun ade, sedih pun ad.. kadang - kadang marah pun ad.. hish! teruk betul.. semalam hari terakhir kat ipoh.. first2 datang ipoh 24072006 -blah 25112011.. sedih jgk tp nak wat mcm mane.. ad jodoh kite jumpe lagi ea ipoh.. x tau bile nk dtg lg ipoh.. mungkin 6 bulan skali.. x tau la.. sume tu kite merancang, tp ALLAH yang menentukannye.. sorang ke sorang sahabat2 pulang ke kg halaman.. sayu beb! dah duduk same2 dah mcm adik bradik.. g mkn same2.. g maen same2.. gurau sende same2.. huh! mmg dahsyat.. oke.. mate masuk habuk.. haha! kadang2 nak luah kat orang malu, tp x pe lh.. kite tau sorang2 sudah.. mungkin perlukan mase utk hadapi sume ni.. hehe.. korang sume mmg best la! kite sahabat k! ak sayang korang sume.. kalau sihat tubuh badan dan diizinkan oleh ALLAH.. InsyaAllah.. Ade jodoh kite jumpe lagi.. mintak halal makan minum.. klo ak ad terutang, mintak cpat2.. nnt ad duit ak bayar (skrg tgh bankrup).. teringat kembail zaman - zaman duduk kat ostel.. lame jgk lebih kurang 3 tahun stgh duduk kat ostel bru kene kuar.. sebab mase tu pengambilan student bru (unit J) terlalu ramai.. so unit E dan J kene kuar.. x pe.. duduk luar byk kelebihan dari duduk dalam bagi org2 bujang seperti kami sume.. haha!

kadang2 klo kuar malam tu makan ramai2 penuh satu kdai.. mmg best.. lepak2 byk gosip cerita berita mmg dikongsi bersama.. dlu mase mule2 masuk mktb mmg klo jln 2 eh muke kau.. jln lg eh! muke kau lagi.. mmg orang x ramai.. start unit G, H, J, K mmg ambilan ramai.. so ssh nk jumpe orang yang same dah.. haha!.. maen DOTA mase duduk asrama dlu mmg x dapat dikawal.. virus2 dota menyelinap masuk dari setiap penjuru dan pepenjuru.. ak x terkecuali dari golongan itu.. lpas balik makan, tbe2 terdengar jeritan yang berbunyi,, 'CREATE, CREATE'.. maksudnye game hampir bermula.. haha.. 5 vs 5.. ak tergolong di dalam golongan yg lemah sbb x pandai maen.. haha! time 2 mmg best gler.. blok A yang sebelum ini diduduki pempuan yg sunyi lg sepi.. kini blok A berada di dalam genggaman kami.. riuh rendah kecoh bising sampai pukul 4 pagi baru tdo.. itulah perancangan harian.. klo ad esaimen 2 siapkan awal2 petang sbb mlm nk men DOTA.. kadang2 game ad jgk waktu petang lpas mkn tengah hari.. haha!

  
x yah la ko nak rase menyesal sekarang hazizi, padan muke kAU! amikkau! haha!