Pages

Monday, November 28, 2011

24072006

 
tarikh ap tu?? hah? tarikh kahwin ke? ke tarikh sunat? or tarikh lahir! haha! mmg tarikih ni mmg ak akan igt untuk selama - lamenyer selain dari tarikh2 yang lain.. hehe!
tarikh ni merupakan tarikh ak mendaftar sebagai seorang bakal guru untuk bergelar guru novis di Institut pendidikan guru kampus ipoh..
aku mmg bercita - cite untuk menjadi seorang guru, tapi sebelum ak mendaftar untuk masuk ke IPG ni, ak dah ad kat kolej matrikulasi negeri sembilan (KMNS) moto KMNS adalah Kita Menjana Nilai & Skor.. hehe.. igt la sikit2.. pada tanggal 15 May 2006, ak mendaftar diri sebagai seorang pelajar di KMNS dapat sains fizikal, tp sebulan kemudian ak dpt tukar sains hayat.. tp sebulan kemudian ak blah g masuk IPG.. 20 Julai 2006 ak telah mendaftar keluar dari KMNS pada pukul 4 30 petang dgn membawa wang bernilai RM 1000.00.. elaun mase tu panas2 suam2 dlm bank..
ak masuk ke IPG adalah pilihan sendiri buka paksa mahupun paksa rela..
pada 21 Julai 2006 ak pergi ke CIMB bank utk membuka akaun.. sebab pembayaran elaun IPG mase tu guna bank CIMB.. Pukul 1030 pagi ak sampai ke bank.. dgn excited ak nk g bukak akaun, tapi akauntan tu tanye, adik ade bwk parent x? sbb umur adik x cukup 18.. oke, x de kene mengene..
pada 26 Julai 2006 ak bertolak seawal 500 pagi dari umah untuk mendaftar masuk ke IPG.. perjalanan memakan mase 4 jam.. tambah tolak mase yang ak peruntukkan untuk membuang small water.. di mane ad R&R di mane ad perhentian, ak akan berhenti utk buang tiny water..
Sampai ipoh carik tempat makan kat tambun untuk bersarapan pagi.. kedai tu dkt2 dgn seven eleven tambun..

bersambung...

p/s------> rupe - rupenyer dah 5 tahun lebih ia berlalu..

0 katakata:

Post a Comment